tiptrio: Onvoorwaardelijk Ouderschap

Ook dit weekend weer drie leestips: tiptrio. Natuurlijk gaat het, na de inspirerende lezing van Alfie Kohn vorige week, over Onvoorwaardelijk Ouderschap(OO). Liefde voor je kind is geen ruilmiddel, geen voor-wat-hoort-wat.

kohn1

Ik had ruime keus vandaag, want er zijn veel bloggers geïnspireerd gaan schrijven over OO. Ikzelf schreef op het Dragen-en-Voeden forum, Gonneke Veldhuizen schreef op Eurolac, En ik vermoed dat komende week nog wel wat blogs verschijnen.

Maar dit weekend wil ik allereerst aandacht besteden aan het KROOST-forum, forum voor Onvoorwaardelijk Ouderschap. KROOST is een initiatief van een aantal ouders die besloot dat het tijd is voor een tegenwicht aan alle opvoedtrainingen die Behaviouristisch, en daarmee voorwaardelijk van opzet zijn. Tijd voor een plek waar je alles leest over de relatie die je opbouwt met je kind, over opgroeien en opbloeien, over liefde die onvoorwaardelijk gevoeld wordt door je kind. KROOST: ouderschap zonder fratsen.
Hoe werkt dat dan? Praat erover met andere ouders, hier op het KROOST-forum.

DSC01865[1]Natuurlijk kan ik in een tiptrio over Onvoorwaardelijk Ouderschap de website van Alfie Kohn niet ontbreken: denker over opvoeding en educatie en schrijver van zeer veel boeken waaronder Uncondional Parenting. Op zijn website zijn veel artikelen van zijn hand te lezen. (engels) KLIK

Tenslotte, voor ieder die zich afvraagt wat Onvoorwaardelijk Ouderschap eigenlijk inhoudt, lees op Kiind.nl dit artikel. Kiind besteedde als eerste in Nederland aandacht aan het werk van Alfie Kohn, en kan dus m.i. niet ontbreken in een tiptrio over OO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s