wensen

Het zijn de kortste dagen van het jaar. Geen wonder dat deze periode gevuld is met licht-rituelen. De kaarsen branden, een boom vol lichtjes symboliseert dat de dagen vanaf nu weer gaan lengen.

Ooit waren de winterfeesten mede bedoeld om de moeilijke wintermaanden door te komen. Het tekort aan vers voedsel werd opgevangen door een dier te slachten. Maar de feesten hielpen vast ook om de sombere gedachten te verdrijven en gezelligheid te brengen in een periode waarin mensen noodgedwongen veel op elkaars lip zaten. Binnen, rond dat ene vuur in huis. Of zo stel ik me toch voor.

Honger hebben de meesten van ons allang niet meer in de winter. Maar we kruipen nog steeds met familie en geliefden rond het vuur of de kerstboom. Dat pakt gezellig of minder gezellig uit, dat laatste vaak als het meer als verplichting voelt en minder als een verlangen dat van binnenuit komt.

Tijdens die kortste dagen kijken we vaak terug, maar ook vooruit. Goede voornemens, beste wensen. Voor het komend jaar wens ik iedereen warmte, geluk, liefde en gezondheid toe. Ik hoop dat je de dingen die je onderneemt kunt doen vanuit je innerlijke drive. Dat je mensen om je heen hebt met wie je een echte connectie hebt. Dat ouders en kinderen zich onvoorwaardelijk geliefd voelen. Dat ieder krijgt wat z/hij werkelijk nodig heeft.

Op een mooi 2014!
rommel-013-300x225

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s