Hoofd, hart en je huilende baby

Geen geluid dat je dieper in je ziel raakt dan het huilen van een baby. En dat is niet voor niets! Het huilen van een baby is een alarmsignaal, en is bedoeld om snel iemand te laten komen. Help! NU!

Soms is direct duidelijk waarom je baby hulp nodig heeft. Die poep aan de billen is niet heel plezant, honger dient vlot gestild te worden want dat voelt niet tof. Met reden, want baby’s groeien hard, heel hard. Maar vaak is de nood minder duidelijk. Zoekt je baby aandacht? En nee, dat is niet negatief; aandacht is van levensbelang. Niets helpt de ontwikkeling van een baby sterker dan vastgehouden worden, positieve blikken zijn onmisbaar voor het ontwikkelen vanhet sociale brein. Helpt zelfs vasthouden niet? Krampjes? Is er iets anders aan de hand?

Huilen kan een reactie zijn op een acute situatie, maar het kan ook een uiting zijn van een wat diffuser zich niet-prettig voelen, onrustig, bang, of niet lekker in het vel zitten. Huilen doet een baby niet alleen om acute nood, het algemene gevoel van welbevinden wordt door veel factoren beïnvloed.

Zaterdag 13 september zal ik hier alles over vertellen op het Kiind Festival. Wat nu eigenlijk ‘normaal’? Huilen alle baby’s? Is ‘stil’ hetzelfde als ‘kalm’? Werkt slaaptraining? Wat heeft een huilende baby nodig? Huilen en hersenen, hoe zit dat? Hoofd, hart en je huilende baby.  Een dosis wetenschap, een snuif gevoel, en de link tussen beide. Want een huilende baby laat je niet koud.

hoofd hart en je huilende baby-2

2 thoughts on “Hoofd, hart en je huilende baby

  1. Pingback: Herblog | Eurolac!

  2. Pingback: project-trio | blikborstvoeding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s